ДБР повідомило про підозру ще чотирьом працівникам Жовтневого лісгоспу

Фото: hk.npu.gov.ua

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, повідомили про підозру чотирьом посадовцям Держпідприємтсва “Жовтневе лісове господарство” у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі теруправління ДБР.

Слідство встановило, що у 2019 році через службову недбалість чотирьох майстрів лісу, лісничого та старшого майстра лісу невстановлені особи здійснили вирубку понад 750 дерев, що завдало збитків державі на 10,5 млн гривень.

На даний час у цьому кримінальному провадженні вже повідомлено про підозру шести особам.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Харківської області, оперативний супровід – Управління СБУ у Харківській області.

Прес-служба прокуратури Харківської області повідомила, що наразі повідомлено про підозру двом майстрам лісу, старшому майстру лісу та лісничому. Раніше повідомлено про підозру у вчиненні цього ж злочину ще двом майстрам лісу. Одному з них суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, а іншому – у вигляді особистого зобов’язання. На цей час вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу ще трьом особам.

Як повідомляв Харків Times, незаконна порубка лісів в Харківській області набула масштабу катастрофи.

17 липня відбувся візит до Харкова президента України Володимира Зеленського , який заявив, що, пролітаючи над Харківською областю, був вражений масштабними наслідками незаконної порубки лісів. Про ситуацію з порубкою президенту доповідав директор ДП «Жовтневий лісгосп» Руслан Чагаровський. За словами лісника, чорні лісоруби знищили в “Жовтневому лісгоспі” вікові дуби і завдали збитків державі в розмірі 80 млн грн. Руслан Чагаровський назвав прізвище Віктора Сиси, директора ДП «Гутянське лісове господарство», як одного з головних організаторів масштабних незаконних порубок лісу в області.

Слідчі повідомили про підозру двом майстрам лісу ДП «Жовтневе лісове господарство», які «не помітили» факт вирубування дерев на ввіреній їм території.